Takviyelere ‘kurul’

Takviye Edici Ürünler İçin Kurul Onayı Geliyor

Son yıllarda popülerlik kazanan ve insanlar arasında giderek artan bir talep gören takviye edici ilaç ve gıdaların piyasaya sunulmasında kullanımına ilişkin kurul onayı konusunda düzenlemeler yapılıyor. Sağlık Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ortaklaşa oluşturacağı bir onay kurulu ile ilgili adımlar atılıyor. AK Parti’nin Meclis gündemine getireceği düzenleme ile takviye edici ürünlerin kullanımına yönelik yeni kurallar belirlenecek ve onay mercii olarak görev yapacak bir kurul oluşturulacak.

Kurul Onayı Şart Olacak

Yapılan açıklamalara göre, oluşturulacak kurul; katkı maddesiz doğal ürünler, vitaminler, mineraller veya besin takviyeleri olarak adlandırılan ve reçetesiz olarak satılan ürünlerin içeriğini kontrol etme yetkisine sahip olacak. Aynı zamanda, bu ürünlerin tüketimine ve erişimine ilişkin kararları da kurul verecek. Kurulun Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulması ön plana çıksa da ürün çeşitliliğinden dolayı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile birlikte ortak bir onay kurulu oluşturulması da masadaki seçenekler arasında.

Related Posts

Y kuşağının yeni korkulu rüyası bu kanser türü oldu: Neden çıktığı bilinmiyor

Giderek daha fazla genci etkileyen agresif kanser türü, uzmanları ve araştırmacıları alarma geçirdi. Henüz kesin nedeni tespit edilemedi ancak yayılma hızı endişe verici boyutlara ulaştı.

Veremediğiniz kiloların sebebi bu hastalık olabilir!

Beslenme ve Diyet Uzmanı Ekin Sayer, lipödemin yalnızca kilo problemi değil, kronik ve ilerleyici bir bağ doku hastalığı olduğunu belirterek, “Tedavide esas olan yalnızca kilo vermek değil; vücudu bir bütün olarak iyileştirmektir” dedi.

Diyetisyen Kahraman: Karpuzu peynirle tüketerek kan şekerini dengelemek mümkün

Diyetisyen Kahraman: Karpuzu peynirle tüketerek kan şekerini dengelemek mümkün

Her 6 çiftten 1’i kısırlık problemi yaşıyor! Nedeni obezite ve sigara olabilir

Her 6 çiftten 1’i düzenli ve korunmasız bir yıldan fazla cinsel ilişki yaşamasına rağmen bebek sahibi olamıyor. İnfertilite yani kısırlık sebebi her iki cinsiyette de eşit oranlarda görülüyor. Prof. Dr. Tümay İpekçi, erkeklerdeki kısırlığın nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Adana Şehir Hastanesi’ndeki sağlık emekçilerinin sorunları bitmiyor: Mevcut personel sayısı hasta yoğunluğunu karşılayamıyor

Adana Şehir Hastanesi’nde mevcut personel sayısı, hasta yoğunluğunu karşılamakta yetersiz kalıyor. Nöbetlerin yaygınlaşması, sağlık emekçisinin motivasyonunu ve memnuniyetini olumsuz etkiliyor.

Türkiye’de çocuklarda işitme kaybı oranı küresel ortalama iki katı!

Duymer İşitme Cihazları, çocuklarda işitme kaybı konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Şimdi Farkına Var, Yarına Ses Ver’ başlıklı bir etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinlikte işitme cihazlarının kullanımı, adaptasyon süreci, çocuklarda işitme kaybının erken tanı ve teşhisin önemi gibi birçok konu ele alındı. Duymer CEO’su Salih Baz, “Türkiye’de her 1000 çocuktan 4’ü işitme kaybı yaşıyor” dedi.