Önder’in doktorlarından endişelendiren sözler: Çok kritik pozisyonda, uzun vadeli konuşamayız

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder Kalp Krizi Geçirdi

TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, dün gece Beşiktaş’taki evinde kalp krizi geçirdi. Yakınları tarafından Şişli’deki hastaneye kaldırılan Önder’in yapılan tetkikler sonucunda kalbindeki aort damarının yırtıldığı belirlendi. Bu durum üzerine Önder 12 saatlik zorlu bir ameliyat geçirdi. Önder’in hayati tehlikesi devam ederken doktorlar son sağlık durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

“Nabızsız, Entübe Şekilde Hastaneye Ulaştı”

Hastanenin başhekimi Prof. Dr. Çavlan Çiftçi, “Sayın Önder, 112 ambulans ekipleri tarafından nabızsız ve entübe şekilde hastanemize getirildi dün gece. Acil servisimizde 10 dakikalık kalp masajı sonrasında nabız atışları tekrar başladı. 23:05’te hastanın nabzı ve dolaşımı durdu, kalp masajı yapıldı. 23:35’te ameliyat gerçekleştirildi ve 12 saat süren bir operasyon oldu.

“Ölüm Riski Yüksek Bir Ameliyat”

Aort kapağı değiştirildi ve tüm aortayı etkileyen bu durum, yoğun bakım gerektiren ciddi bir operasyondu. Ölüm riski yüksek bir ameliyat gerçekleştirdik. 12 saatlik ameliyatın ardından hasta mekanik destek cihazıyla yoğun bakıma alındı ve hala hayati tehlikesi sürmektedir.

“Kalp Masajına Aralıksız Devam Edildi”

Ambulans sürecinden sonra hastanemizde de kesintisiz olarak kalp masajına devam edildi. Bu durumla yoğun bakım ünitemizde baş edebileceğimizi düşünüyoruz.

“Nörolojik Durumu Bilinmiyor”

Şu anda hastanın nörolojik durumu en çok merak edilen konu. Hastanın şuuru kapalı durumda ve nörolojik durumu değerlerlendirilemiyor. İlerleyen zamanlarda durumu hakkında detaylı bilgi vereceğiz.

“Sırrı Bey’in Ameliyatı Çok Komplikeydi”

Ameliyata giren Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Ertan Sağbaş, “Bu rahatsızlık tedavisi en zor olanlardan biri. 112 acil servisi geldiğinde hastanın durumu şikayetlerini belirtip yere yığılmasına neden olmuş olabilir. Uzun ve zorlu bir operasyon geçirdik ancak hastanın kalbi dinlendirildi. 12 saat süren ameliyat, Sırrı Bey için oldukça zorlu bir süreçti. Aort damarında genişleme teşhisi konulmuş, takip ediliyormuş ve ilaç tedavisi sürdürülüyormuş.”

“Hastamızın Durumu Kritik”

Uzun vadeli durum hakkında yorum yapmak şu an için mümkün değil. Hastanın durumu anlık verilere göre takip ediliyor ve tedavi süreci planlanıyor. Hastanın durumu oldukça kritik. Detaylı değerlendirme için zaman gerekiyor.

Aort Yırtığı Nedir?

Aort, vücudun en büyük ve kalbin en önemli damarıdır. Aort yırtığı, damarın iç kısmındaki kanamanın ciddi bir durumu anlamına gelir. Aort ameliyatları, büyük risk taşıyan ameliyatlar arasında yer alır.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamı Görüntüle
Kaynak: Haberler.com / Çağla Taşçı – 3.Sayfa

Related Posts

Tükenmişlik sendromu nedir, belirtileri nelerdir?

Tükenmişlik belirtileri yoğun iş temposunda göz ardı edilebilir. Ancak bunları fark etmek, dışarı çıkamayacak ve çalışamayacak hale gelmeden önce önlem almanıza yardımcı olabilir.

Uzmanı açıkladı: ‘Bel fıtığının ameliyatsız tedavisi mümkün’

Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Özkan Yükselmiş, “Uzun süre oturmak, ağır yük kaldırmak gibi nedenlerle ortaya çıkan bel fıtığı, küresel bir sağlık sorununa dönüşüyor. Robotik lazerle bel fıtığı tedavisini ağrısız, neştersiz ve hızlı bir şekilde çözebiliyoruz” dedi.

Açık büfede yenmemesi gereken yiyecekler açıklandı

Açık büfe yemeklerin cazibesi, sağlığımızı tehdit eden riskleri de beraberinde getirebilir. Uzmanlar, özellikle otellerde ve restoranlarda sunulan açık büfe yiyeceklerin hijyenine dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarıyor.

Aksaray’da Bisiklet ile Elektrikli Skuter Çarpıştı: 2 Yaralı

Bisiklet ile elektrikli skuter çarpıştı: 2 yaralı AKSARAY – Aksaray’da bisiklet ile elektrikli skuterin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 sürücü yaralandı. Kaza, Zincirli Mahallesi 502 Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre …

Taşikardi nedir? Taşikardi neden olur?

Taşikardi, sinüs ritminin dinlenme sırasında olabilecek normal oranını aşmasıdır. Genel olarak dinlenme sırasında nabzın dakikada 100’ü aşması yetişkinlerde taşikardi olarak kabul edilmektedir. Dinlenme hızının üzerindeki kalp atış hızları normal …

7 yaşına kadar tek başına diş fırçalamak riskli olabilir!

Diş fırçalama sadece bir temizlik alışkanlığı değil, bir gelişim sürecidir. Çocuk Diş Hekimi Uzmanı Dr. Sabiha Ceren İlisulu, 7 yaşına kadar çocukların dişlerini ebeveyn kontrolünde fırçalaması gerektiğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir