Açık büfede yenmemesi gereken yiyecekler açıklandı

Otellerde Açık Büfe Yemeklerde Hijyen Kurallarına Dikkat!

Otellerde açık büfe yemekler, konuklara geniş bir seçenek sunarken hijyen açısından dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktaları da beraberinde getiriyor.

Uzmanlara göre, reçel, bal ve marmelat gibi yiyeceklerin bulunduğu kaselerin birkaç gün açık kalabilmesi nedeniyle bakteri kaynağı olabileceği konusunda uyarıyor. Ayrıca dilimlenmiş peynirler, soğuk etler ve yumurtaların tazeliğinin de sorgulanması gerektiğini bildiriyor.

Bir rapora göre, ananas, kavun ve karpuz gibi meyvelerin servis edilmeden saatler önce kesilmesi ve oda sıcaklığında bekletilmesi durumunda bakterilerin hızla çoğalabileceği belirtiliyor. Meyvelerin parlaklığını kaybetmesi veya kenarlarının koyulaşması, fazla bekletildiklerinin bir göstergesi olabilir.

Tahıl ve kuruyemişlerin nem ve hava gibi faktörlerin yanı sıra karıncaları çekebileceği için dikkatle saklanması önemlidir. Omlet veya hamburgerlerde kullanılan kıymanın kalan malzemelerden hazırlanmış olabileceği için hijyen açısından risk taşıyabilir.

Etiket uzmanı Olga Svezhakova ayrıca açık büfe restoranlarında görgü kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor. Konukların tabağa aşırı miktarda yemek koymaktan kaçınması ve beğenilmeyen yemekleri geri iade etmesi gerektiğini belirtiyor. Bu tür önlemler, hem hijyen hem de israfın önlenmesi açısından önem taşıyor. Açık büfe yemeklerin keyfini çıkarırken hijyen kurallarına dikkat etmek, sağlıklı bir deneyim için kritik bir rol oynuyor.

Related Posts

Yağmur sonrası deniz enfeksiyonlarına dikkat!

Özellikle sağanak yağışların ardından denize girilmesinin, çeşitli sağlık risklerini de beraberinde getirdiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Öztürk, “Yoğun yağışların ardından dere, kanalizasyon ya da yüzey suları denizle buluşur. Bu sular, çeşitli mikroorganizmalar, bakteriler ve hatta parazitlerle yüklü olabilir. Bu da, çocuklarda mide-bağırsak enfeksiyonlarından kulak iltihabına, cilt döküntülerinden göz enfeksiyonlarına kadar birçok sağlık sorununa yol açabilir” dedi.

Yaşam kalitesini düşürüyor! Sabah dümdüz, akşam şiş bir karna karşı 7 çözüm

Çoğu kişi sabah dümdüz bir karınla uyanmasına rağmen gün sonunda karın şişliği yaşadığını ifade eder. Şişkinliğe genellikle; ağrı, rahatsızlık, mide bulantısı, hazımsızlık, kabızlık veya ishal, halsizlik ve solunum güçlüğünün eşlik ettiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, şişliğe karşı 7 çözüm önerisinde bulundu.

Alzheimer’a umut olacak keşif!

Alzheimer hastalığında umut olabilecek keşif…Prof. Dr. Konuk, “Sıradaki hedefimiz, bu mekanizmayı düzenleyecek mümkünse bitkisel bir molekül bulmak. Başarırsak, o kişi Alzheimer’a yakalanmayacak.” dedi.

Prof. Dr. Yenerel: Retina damar tıkanıkları, körlüğe yol açabilir

Prof. Dr. Yenerel: Retina damar tıkanıkları, körlüğe yol açabilir

Y kuşağının yeni korkulu rüyası bu kanser türü oldu: Neden çıktığı bilinmiyor

Giderek daha fazla genci etkileyen agresif kanser türü, uzmanları ve araştırmacıları alarma geçirdi. Henüz kesin nedeni tespit edilemedi ancak yayılma hızı endişe verici boyutlara ulaştı.

Veremediğiniz kiloların sebebi bu hastalık olabilir!

Beslenme ve Diyet Uzmanı Ekin Sayer, lipödemin yalnızca kilo problemi değil, kronik ve ilerleyici bir bağ doku hastalığı olduğunu belirterek, “Tedavide esas olan yalnızca kilo vermek değil; vücudu bir bütün olarak iyileştirmektir” dedi.